Seljord, Flatdal og Åmotsdal kyrkjelydar > Artiklar > Nyheter

Korsvei 2019

Korsvei 2019

Fra 15. juli kommer Dyrskuplassen til å fylles av Korsveivandrere. Festivalen arrangeres nå for 12.  gang i Seljord!  Korsvei-bevegelsen oppsto midt på åttitallet, og har annenhvert år samla mennesker i alle aldre om sitt hovedspørsmål:  Hva vil det si å være en Jesu disippel i begynnelsen av det 21. århundre?  I år samles vi også under overskriften "Håpet har et ansikt" - pastor Peter Halldorf og biskop Kari Veiteberg skal snakke ut fra dette temaet som hovedtalere med to bibeltimer hver.

Korsvei-festivalen er også prega av sine fire veivisere. Vi vil ..

  • søke Jesus Kristus
  • bygge fellesskap
  • leve enklere
  • fremme rettferd

Veiviserne har pekt bevegelsen i retning av et sterkt engasjement for jorda vår, for naturen og for medmennesker som ikke har de samme privilegiene som mange av oss i Norge har. De har også gitt Korsvei-festivalen et mangfoldig liturgisk liv, med både rolige kveldsbønner i Taize-tradisjon, livsbejaende morgenbønner i keltisk tradisjon og engasjerende familiepreg på hovedsamlingene våre hver festivalmorgen kl 10, i gudstjenesten vi kaller "Alle rundt alteret"

Både barn og tenåringer har egne program under festivalen, med både kreativt, aktivt og tankevekkende innhold.

Festivalen har en spennende bokhandel på torget som finner sted i Husdyrhallen, og på samme sted er det også mange andre varer og informasjon som antakelig ikke er å finne hver uke i Seljord. Det blir arrangert folkemøte rundt et aktuelt tema på fredagen, og på lørdag er det en livlig innsamlingsaksjon til inntekt for Stefanusalliansens arbeid i Irak.

Mer informasjon om hele programmet finnes på nettsidene korsvei.no.

Seljordfolk er mer enn velkommen til å delta fullt i festivalen, og registrere seg i vårt påmeldingssystem for å bli med i måltidsfellesskap ved teltene på Dyrskuplassen. Hjemmeboende kan komme gratis på enkeltarrangement (bortsett fra konsertene som har egen billettpris). Vi anbefaler likevel sterkt at dere stopper innom festivalkontoret for å kjøpe med dere et festivalhefte til en minimumspris på kr 50.   Da får vi hilst dere velkommen, får et bidrag til arbeidet vårt, og dere får bedre mulighet til å følge med og ta del i fellesskapet.

Korsvei er takknemlige for at Seljord har tatt så godt i mot oss i så mange år - og ønsker vel møtt til sommeren!